Bilgisayarcı telefon numaralarımız;
08508000008
05308565482

Servisizde süreç şu şekilde ilerlemektedir,

  • Cihazınız ile ilgili bizden whatsapp üzerinden ön bilgi alabilirsiniz.
  • Cihazı kargo ile veya kendi imkanlarımızla servisimize ulaştırdıktan sonra kayıt işlemi yapılır.
  • Kayıt işlemi cihazın serinosu sizin iletişim bilgileriniz ve cihazla ilgili şikayetinizi içerir. Beraberinde bıraktığınız emanetler de kayıt esnasında etiketlenerek not alınır.
  • Cihazınız sırası gelince servis ekimiz tarafından incelenerek arıza tespiti yapılır.
  • Arıza tespiti arıza türüne göre 2 saat ile 12 saat sürebilir.
  • Arıza tespiti ardından cihazınıza yapılacak işlem ve fiyatı ile ilgili aranıp bilgi verilip sizden onay alınır.
  • Onayınızın ardından süreç başlar ve hızlıca onarım ve test sürecine girilir.
  • Testlerden başarı ile geçen cihazınız için size bilgilendirme SMS i gönderilir.
  • Eğer SMS almak istemiyorsanız veya aranmak istiyorsanız bunu ürün kabul esnasında belirmelisiniz.
  • cihazınız ile ilgili hazır bilgisi size ulaştıktan sonra mesai saatlerimiz içerisinde cihazınızı kontrol ederek teslim alabilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, hemen hemen her evde ve neredeyse bütün şirketlerde bilgisayarların kullanılmaya başlanması; bilgisayar satışı, bilgisayar tamiri, yazılım satışı ve desteği gibi işler yapan birçok yan sektör oluşmasını sağlamıştır. Genel olarak bilgisayarcı olarak tanımlayabileceğimiz bu yeni uzmanlık türü, bilgisayar kullanıcılarının a’dan z’ye kadar tüm aşamalarda en yakın destekçisi olmuştur.

Bilgisayarcı

Bilgisayarcılar

Oluşan bu yeni uzmanlık türünde eğitim alan ve kendisini sürekli geliştirmek durumunda olan bilgisayarcılar, hem eğitim aldıkları okullarda hem de sonrasında çalıştıkları ortamlarda başarılı işler yapabilmek için sürekli araştırma yapmak yenilikleri takip etmek zorundadırlar. Kendisini sürekli olarak geliştirmek zorunda olan bilgisayarcı, her yeni gün çıkan yeni uygulama, program ve yazılımları da yakından takip etmek zorundadır.

Bilgisayarcı
Bilgisayarcı

Bilgisayarcı

Bilgisayarcı; bir bilgisayara ait klavye, fare, yazıcı, tarayıcı, monitör, bilgisayar kasası ve kasa içi elemanları da dâhil olmak üzere tüm giriş ve çıkış birimlerine hâkim olan yetkili kişidir. Bazı bilgisayar uzmanları, sadece donanımsal satış ve tamir desteği sağlarken diğer grup bilgisayarcılar aynı zamanda yazılım kurulumu ve yazılım güncellemesi desteği de sağlamaktadırlar. Bilgisayar tamiri için bilgisayarcı, elinde olan yedek ve sarf malzemelerin tümüne hakim olmalı ve müşterisinin beklentisini de düşünerek ona en uygun bilgisayar donanımlarını sisteme ekleyerek tamir işlemini tamamlamalıdır. Müşteri, bilgisayar üzerinde takılı bulunan bir donanımdan memnun değilse, bilgisayarcı bu donananımı nasıl daha iyi hale getireceğini bilmeli, müşterisine alternatif sunabilmeli ve müşteriden gelecek yanıta göre donanım parçalarının değiştirilmesini sağlayabilmelidir.

Bilgisayar Servisi

Bilgisayar donanım parçalarını tedarik eden, montaj ve bakımını gerçekleştiren, yazılım desteğini sağlayan bir bilgisayarcı; bilgisayar kullanıcıları için hem de profesyonel olarak bilgisayar alım satım işi ile ilgilenen küçük ve büyük perakende satış markaları için sürekli yardım alabilecekleri uzmanlardır. Evlerine ya da çalıştıkları iş yerlerine en yakın bilgisayarcı ile anlaşma yoluna giden kullanıcılar, bilgisayar kullanımı esnasında karşılaşabilecekleri her türlü sorunda, en hızlı çözüme hızlıca ulaşabileceklerdir.

Bilgisayar bakım anlaşması

Bilgisayarcı ile yapılabilecek haftalık, aylık, 6 aylık ya da yıllık bakım anlaşmaları sayesinde kullanıcı; oluşabilecek bilgisayar arızaları ile ilgili önlemini erkenden almış, işlerinin kesintiye uğramasına engel olmuş olur. Bilgisayarcı ile yapılacak bakım anlaşmalarında, dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar olduğu unutulmamalıdır. Yapılacak olan servis-bakım anlaşmalarında, bilgisayarın ne kadar süre boyunca ve hangi aralıklarla bilgisayarcı tarafından kontrol edileceği sözleşme üzerinde açık bir şekilde belirtilmelidir. Örnek olarak sözleşme bir yıl süre ve yılda iki bakım olarak düzenlenmiş ise; bu, kullanıcının bilgisayarına, ortalama 6 ayda bir bilgisayar sevisinde bakım yapılacağı anlamına gelebilecektir. Ancak bu tarz sözleşmelerde, bakım yapılacak tarih aralıkları özellikle belirtilmemişse; sözleşmenin başlangıcında yapılacak ilk iki bakım sonrasında, sözleşmenin içerdiği bakım koşulları erkenden yerine getirilmiş olacağından; kullanıcının, geri kalan yıl boyunca ek servis ihtiyaçları için fazladan para ödemesi gerekebilir. Aynı zamanda bilgisayarcı ile kullanıcı arasında yapılacak olan bu tip servis sözleşmelerinde; her bakımda yapılacakların ayrıntılı bir listesi de mutlaka bulunmalıdır.

OEM bilgisayar parçaları

Yapılacak işlemler arasında değişmesi ya da yenilenmesi gereken donanımsal, elektronik ya da mekanik parçalar varsa bununla ilgili ek bir ödeme gerekip gerekmeyeceği de ayrıca belirtilmelidir. Bilgisayarcı fiyat tarifelerine bağlı kalarak yapılacak bu tamir ve değişimi müşterisine ayrıca fatura edebilecektir. Bilgisayarcı ile kullanıcı arasında yapılacak bakım sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise; bilgisayar yazılımı ve donanım parçalarının garanti durumudur. Garanti süresi devam eden bilgisayarlarda, hangi parça ve durumların garanti kapsamında olduğu, sözleşmede açıkça belirtilmelidir. Bilgisayar arızalarında, bilgisayarcı tarafından yapılacak arıza tespiti kontrolünün ücretli olup olmayacağı, ücretli olacaksa bunun için istenecek ücret tarifesi de ayrıca servis sözleşmelerinde yer almalıdır.  Bilgisayarcı ile kullanıcı arasında yapılacak bu tarz servis ve bakım sözleşmelerinde, oluşturulan sözleşmenin iki kopya halinde hazırlanması, iki tarafın imzasını ile sözleşme başlangıç ve bitiş tarihlerini de içermesi gerekmektedir.

Laptop tamiri

Günümüzde bilgisayarlar; kişisel amaçlarla kullanılan dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca bu bilgisayarlar kullanım amacına göre de kendi içerisinde oyun bilgisayarı, çizim bilgisayarı gibi özel kullanıma ait bilgisayarlar olarak ayrılabilirler. Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre daha hafif ve portatif olduğundan bir yerden bir yere taşınması ve kullanılması oldukça kolaydır. Ancak bu kolaylık bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Diz üstü bilgisayarlar, taşıma esnasında; düşme, çarpma, sarsma gibi nedenlerle donanım arızaları verebilirler. Ayrıca Hareketli monitörlere sahip olduklarından monitör arızaları da gelişebilmektedir. Uzun süreli kullanımlarda fanları yetersiz kalarak fazla ısınabilirler ve bu da donanım arızalarına sebebiyet verebilir.

Tecrübeli Bilgisayarcı

Konusunda uzman bir bilgisayarcı tarafından, kısa sürede giderilebilecek olsalar da bu arızalar, kullanıcılara ciddi maliyet yüklenmesine neden olabilir. Diz üstü bilgisayarlar, bilgisayarcılar tarafından verilen tavsiyelere uygun olarak kullanılmalı, klavye ve monitör temizliklerine dikkat edilmelidir. Fanlarının etrafını kapatacak ortamlarda çalıştırmaktan kaçınmalı, sıvı teması olması engellenmelidir. Ekranda oluşabilecek arızalar için uzman bir bilgisayarcıdan yardım alınmalı, yetkisiz kişiler tarafından içinin açılmasına müsaade edilmemelidir.

Toplama Bilgisayar

Masa üstü bilgisayarlar; genellikle ofislerde görmeye alışık olsak da son zamanlarda oyun bilgisayarı olarak da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Belirli bir markaya ait masaüstü bilgisayarlarının yanı sıra, bilgisayarcı tarafından, sizin istediğiniz özelliklere göre oluşturulabilecek, markasız bilgisayarlar da satın almak mümkündür. Bu şekilde bir bilgisayar oluşturup satın almak istediğinizde ilk önceliğiniz, kullanım amacınızı belirlemek olmalıdır. Kullanım amacı belirlendikten sonra bilgisayarınız için ne kadar bütçe ayırabileceğinizi belirlemelisiniz. Ayıracağınız bütçeyi konusunda uzman bir bilgisayarcıya aktardığınızda, size bazı alternatifler sunacaktır. Bilgisayarcıdan alacağınız tavsiyelerle ve yaptığınız araştırmalarla öncelikle ne tür bir işlemci kullanmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Kullanacağınız işlemci, bilgisayarınızda kullanacağınız her türlü program, oynayacağınız oyunlar ya da yapacağınız işlerde, sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışmanıza olanak vermelidir. Bu nedenle işlemci seçimi mümkünse bir bilgisayarcı tarafından, sizin kullanım amacınıza uygun olarak dikkatlice yapılmalıdır. İşlemci seçimi yapıldıktan sonra geriye kalan elektronik donanımlar seçilirken, işlemci ile uyumlu olmasına, fiyat ve performansına dikkat edilmeli ayrıca daha önce bu ürünleri kullananların tecrübelerinden faydalanılmalıdır. Kullanım amacınıza göre, ekran kartı ya da ses kartı sizin için çok önemli ya da önemsiz olabilir.

Bilgisayar önerileri

Kullanacağınız programların gerektirdiği minimum yeterlilikleri dikkatli okumanız, kullanacağınız uygulamaları bilgisayarcı ile paylaşarak tecrübelerinden faydalanmanız büyük önem taşır. Bazı marka ya da model ana kartlarda ekran kartları ana kart üzerinde sabit olarak gelebilmektedir. Bu ekran kartının, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını da kontrol etmelisiniz.

Bilgisayarcılar

Kasa elemanlarının her birini, uzman bir bilgisayarcı yardımıyla, özenle seçtiğinizden emin olmalısınız. Monitör büyüklüğünü; kullanılacak ortama, süreye, uygulamalara bağlı olarak ayarlamanız da büyük önem taşıyacaktır. Bilgisayarcı tarafından verilen tavsiyeler doğrultusunda diğer çevre elemanlarının seçimini bütçenize göre yapabilirsiniz. Klavyenizi seçerken mümkünse klavyeyi denemeli, kendinize uykun tuş kalınlığına sahil ve uzun süreli kullanımlarda bileğinizi yormayacak bir klavye almayı tercih etmelisiniz. Fare seçiminde kablolu ya da kablosuz seçeneklerden, kullanım yoğunluğunuza en uygun olanı tercih etmelisiniz.